Gordijnen en stofallergieën

Gordijnen en stofallergieën

Heel wat mensen hebben last van een stofallergie, des te meer in ruimtes die niet goed verlucht (kunnen) worden of waar veel stof wordt gebruikt (denk bijvoorbeeld maar aan tapis plein als vloerbedekking).De meest voorkomende klachten zijn waterige ogen, vaak niezen, een loopneus en bij sommige mensen zelfs ademnood. Dat zijn klachten die je liever niet elke dag in je eigen woonst ervaart.

We zien het tijdens het kuisen te gemakkelijk over ‘t hoofd, maar ook in je gordijnen kan stof blijven hangen. Ze stofzuigen kan, maar dat doet mogelijks nog meer stof rondvliegen. Bovendien is het stof zelf niet de oorzaak van een allergische reactie, maar wel wat het bij zicht draagt, zoals bijvoorbeeld kleine schimmeldeeltjes, eiwitten, overblijfselen van insecten, enzovoort.

Heb jij snel last van je stofallergie? Dan kan je best op tijd en stond je gordijnen wassen! Heel wat van onze raamdecoratie is makkelijk wasbaar; je kan ze zelfs meteen weer ophangen zonder ze te moeten strijken – een kleine moeite waar je luchtwegen je dankbaar voor zullen zijn!

Gordijnen en stofallergieën

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x