De rol van de juiste verlichting

De rol van de juiste verlichting

Vaak kiezen we verlichting op basis van de stijl, de kleur en/of de look van een armatuur, maar staan we te weinig stil bij het effect van iets wat we ‘kleurtemperatuur’ noemen.

Licht bestaat namelijk in verschillende schakeringen, van wit tot geel en oranje of zelfs blauwe tinten. Dat geldt trouwens niet alleen voor de lampen die je in de winkel koopt, maar ook daglicht verandert van kleur; denk maar eens aan het verschil tussen een grijze, bewolkte winterdag en zonnig terrasjesweer.

Aan de weersomstandigheden kunnen we helaas weinig veranderen, maar met verlichting kan je wel zelf aan de slag. Denk dus goed na over welk licht je waar plaatst, vooraleer je zomaar aan het kopen slaat!

Zo kan je voor een kantoorruimte bijvoorbeeld best met witter licht werken, dat zal je concentratievermogen en productiviteit ten goede komen. Wil je je woonkamer gezellig maken en er – na een stevige werkdag – helemaal tot rust kunnen komen, dan is wit allicht niet de beste keuze.

Ons advies? Online vind je ontzettend veel informatie over ‘kleurenpsychologie’ en dat kan je enorm helpen bij het kiezen van kleuren voor zaken die je doorgaans niet te vaak verandert, zoals bijvoorbeeld je vloer, raamdecoratie en verlichting.


De rol van de juiste verlichting

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x