Maak je kamer volledig slaapklaar

Maak je kamer volledig slaapklaar

Wist je dat we bijna 1/3 van ons leven doorbrengen in de slaapkamer? Het is de kamer waar we onze zorgen kunnen vergeten, waar we slapen, rusten en de liefde bedrijven. De slaapkamer moet dus een 'zen'-gevoel uitstralen. Kies voor zachte en natuurlijke decoratie, zoals hout, linnen, wol, fluweel, zijde, jute, riet... Kaarsen en zacht licht dragen bij aan een ontspannen sfeer.

Feng shui raadt blauwe (waterelement voor ontspanning) en beige (aarde-element voor stabiliteit) tinten aan. Enkele rode en oranje accenten (vuurelementen) zorgen ervoor dat je 's morgens goed wakker wordt. Andere filosofieën verkiezen rustgevende kleuren zoals blauw, paars, roze en groen.

De keuze is erg uitgebreid en afhankelijk van je persoonlijke smaak. De slaapkamer kan verder aangekleed worden met gordijnen, draperieën, kussens, enz.

Een andere voorwaarde voor een goede nachtrust is stilte en duisternis. Denk maar aan verduisterende gordijnen, warmte- en geluidsisolatie, shutters en houten jaloezieën zodat je ten volle kan genieten van je slaapkamer.

Een laatste tip: de ideale temperatuur in de slaapkamer is 19°C... Als je koude voeten hebt, kan dit je namelijk beletten om in slaap te vallen. Durf dus wollen sokken te dragen!Maak je kamer volledig slaapklaar

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x